Programma Ecosysteem – 2 juli 2018

Sessie 1: 12u: Klimaatproevertjes

Spreker: Anke Desender, Natuurpunt CVN

De opwarming van de aarde zal een grote invloed hebben op het klimaat in België. Wat gaan we nog kunnen eten? Aan de hand van proevertjes wordt op een laagdrempelige manier de milieuproblematieken uitgelegd. We geven een waaier aan inspiratie mee naar huis om te koken op een niet belastende manier voor onze natuur. Workshop voor volwassen en gezinnen door Anke Desender, educatief medewerker bij Natuurpunt CVN.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-ecosysteem-klimaatproevertjes-46713500337

Sessie 2: 13u30: Water scheppen

Spreker: Natuurgids,Natuurpunt Brugge.

Samen met een natuurgids scheppen we in het water van het Minnewaterpark. Als echte onderzoekers bekijken we welke beestjes we anders nooit te zien krijgen. De kriebeldiertjes vertellen ons hoe zuiver het water is rond Brugge. Doorlopende workshop voor gezinnen.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-ecosysteem-water-scheppen-46714506346

Sessie 3: 15u00: Een goed klimaat voor ons zaad

Spreker: Lieselot Boone, Natuurcentrum Beisbroek

In een goed klimaat groeit en bloeit de natuur volop. We bekijken de groei van zaad tot plant en hoe planten het klimaat helpen regelen. Vervolgens zaaien en planten we in potjes een plantje voor in de eigen tuin. Workshop voor gezinnen, begeleid door Lieselot Boone van Natuurcentrum Beisbroek.

Inschrijven:https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-ecosysteem-een-goed-klimaat-voor-ons-zaad-46714376959

Sessie 4: 16u30: De bonte aarde, leven in heggen en kanten

Spreker: Lieselot Boone, Natuurcentrum Beisbroek

Heggen en kanten verrijken de natuur en zijn belangrijke verbindingen tussen natuurgebieden. Met het verhaal ‘de bonte aarde’ zien we de omvorming van een eentonig landschap tot een rijke biotoop. Workshop gericht op kinderen, begeleidende ouders zijn welkom (voor iedereen een ticket voorzien). Begeleiding door Lieselot Boone van Natuurcentrum Beisbroek.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-ecosysteem-leven-in-heggen-en-kanten-46714645763