Programma Mobiliteit – 6 juli 2018

Sessie 1: 12u: Autodelen, iets voor jou?

Spreker: Thomas Devogelaere, Autodelen.net

Staat je wagen meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Al aan autodelen gedacht? Bij autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders ermee op pad. Het bezit van een wagen wordt losgekoppeld van het gebruik, wat handiger maar zeker ook goedkoper is. Stap jij binnenkort in de Degage Brugge autodeelgroep? Of rij je straks rond in een gedeelde elektrische wagen? Thomas Devogelaere, vrijwilliger bij Autodelen.net, geeft ons een inzicht in de huidige status en vooral in de schitterende toekomst van het autodelen in Vlaanderen.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-mobiliteit-autodelen-46749633412

Sessie 2: 13u30: Trage wegen als dragers van duurzame stadsontwikkeling

Spreker: Hanne Van Herck, Trage Wegen

Trage wegen zijn kleine ruimtelijke elementen met een grote impact. Als belevingsvolle verbinding voor fietsers en voetgangers, als speel- en ontmoetingsplek, als habitat voor plant en dier. In deze workshop, begeleid door Hanne Van Herck van Trage Wegen vzw, ontdek je hoe een weefsel van trage wegen zorgt voor een duurzame stadsontwikkeling en steden poreus en toegankelijk maakt.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-mobiliteit-trage-wegen-46749658487

Sessie 3: 15u00: Het openbaar vervoer van de toekomst

Spreker: Henk Himpe, Voorzitter Trein-Tram-Bus West-Vlaanderen

Openbaar vervoer zit in de lift: meer en meer mensen reizen met bus, tram of trein. TreinTramBus komt op voor de belangen van deze reizigers. Stipt en frequent vervoer, vlotte aansluitingen, comfort, kortom meer en beter openbaar vervoer. Al meer dan 30 jaar vormt TreinTramBus dé spreekbuis van alle openbaar vervoergebruikers in Vlaanderen en Brussel. Bestuurslid Henk Himpe licht de visie op de toekomst van het openbaar vervoer in Vlaanderen toe.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-mobiliteit-openbaar-vervoer-46749683562

Sessie 4: 16u30: Een model voor duurzame mobiliteit

Spreker: Prof. Dr. Ir. Kobe Boussauw, VUB

Mobiliteit en bereikbaarheid zijn verwante begrippen die wel vaker door elkaar worden gehaald, waarbij het zich vlot kunnen verplaatsen als essentieel wordt voorgesteld, en de files als een bedreiging voor ons welzijn. In deze sessie gaan we echter op zoek naar een ander perspectief, waarbij ruimtelijke ordening als een bepalende factor naar voren geschoven, zowel met betrekking tot bereikbaarheid als met betrekking tot een meer duurzaam mobiliteitssysteem. Deze sessie wordt begeleid door Prof. Dr. Ir. Kobe Boussauw, VUB.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-mobiliteit-duurzaam-mobiliteitsmodel-46749706631