Programma Voeding – 9 juli 2018

Sessie 1: 12u: Voedseloverschotten

Spreker: Peter Clerckx, Ecoliving

Van voedseloverschotten naar een duurzaam voedingssysteem: voedseloverschot moet vermeden worden, maar als het toch ontstaat kunnen we er nog iets mee doen, zeker op sociaal vlak. Peter Clerckx, oprichter van Ecoliving, vertelt aan de hand van concrete voorbeelden hoe hij, jij, wij wel degelijk verandering kunnen brengen waarbij ‘ecologisch’ en ‘sociaal’ hand en hand gaan.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-voeding-voedseloverschotten-46749735718

Sessie 2: 13u30: “Workshop”: hoe maak je een duurzame boerderij?

Spreker: Jens Mouton, Boer Bas

Landbouwbedrijven zijn vaak geen boerderijen meer, maar hebben meer weg van industriegebieden. Hoe kun je voor een duurzame boerderij kiezen en als boer toch overleven? Jens Mouton brengt als jonge boer een praktijkvoorbeeld; hij vertelt over agro-ecologische, kleinschalige landbouw en hoe hij zijn boerderij probeert vorm te geven.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-voeding-leefbare-landbouw-46749779850

Sessie 3: 15u00: EHBO met kruiden

Spreker: Ann Vandenbossche, Roots vzw

Welke producten kan je inzetten in een natuurlijke huisapotheek? Verkoudheden, een maag-darmstelsel die van slag is… kruiden kunnen verzachten. Zowel verse kruiden, oliën als tincturen komen aan bod in deze uiteenzetting door herboriste Ann Vandenbossche van Roots vzw.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-voeding-ehbo-met-kruiden-46749788877

Sessie 4: 16u30: Meer dan mijn kassaticket

Spreker: Hannelore Tyskens, Rikolto (Vredeseilanden)

Natuurlijk let je op de prijzen als je winkelt. Maar je wil ook dat de rekening voor iedereen klopt. Jammer dat supermarkten op bezwaren of feedback regelmatig reageren met het antwoord ‘dat de klant het zo wil’. Want ‘dat blijkt zo uit de cijfers’. Toch is er een hele grote groep gezinnen die tijdens hun wekelijkse boodschappen tegen muren lopen. Ben jij één van hen?
Hannelore Tyskens vertelt hoe Rikolto (Vredeseilanden) samen met consumenten en supermarkten op zoek gaat naar manieren om van de duurzame keuze de gemakkelijkste te maken, en hoe de retailers omgaan met vragen over lokaal, fair, seizoensgebonden…

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-voeding-ik-ben-meer-dan-mijn-kassaticket-46749811946