Programma Wonen – 3 juli 2018

Sessie 1: 12u: Nieuwe woonvormen?

Spreker: Jeroen Gaeremynck en Lander Debrabander

Welke nieuwe woonvormen zijn er? Welke ervan treffen we in Brugge? Samenhuizen Brugge en Samenhuizen Vlaanderen lichten de situatie in Brugge en Vlaanderen toe en worden bijgestaan door de Brugse projecten Stoer Huus, Eikenberg en Plus loft als inspirerende voorbeelden.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-wonen-nieuwe-woonvormen-46715433118

Sessie 2: 13u30: Dichter bouwen – Collectief wonen

Spreker: Peggy Totté

Architectuurwijzer onderzoekt het ‘collectief opdrachtgeverschap’ om tegemoet te komen aan de behoefte van betaalbaar wonen, de verdichtingsopgave en herwonnen collectiviteit. Peggy Totté, projectleider collectief wonen en dichter wonen bij Architectuurwijzer, toont aan de hand van buitenlandse referentieprojecten een vernieuwend én betaalbaar alternatief voor wonen, naast de klassieke vastgoedontwikkeling.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-wonen-dichter-wonen-collectief-bouwen-46715474241

Sessie 3: 15u00: Samentuinen voor iedereen

Spreker: Ruth Van Mechelen

Iedereen is welkom in een Samentuin! Dat is het uitgangspunt, maar hoe betrekken we hierin kwetsbare mensen? VELT vzw ontwikkelde samen met CEDES een nieuwe aanpak. Ruth Van Mechelen, medewerker van VELT, komt die graag toelichten.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-wonen-samentuinen-voor-iedereen-46715517370

Sessie 4: 16u30: Plannen voor plaats

Spreker: Jeroen Gaeremynck

Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck nemen je in hun documentaire ‘Plannen voor plaats’ mee op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden. Ze gaan op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Intro en nabespreking door Jeroen Gaeremynck, Samenhuizen Brugge vzw.

Inschrijven: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-burgeracademie-wonen-plannen-voor-plaats-46715583568